medrek.se

Företagsläkare till Kommunhälsan

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-11-30

Ansök nu

Företagsläkare till Kommunhälsan

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Kommunhälsan är Luleå Kommunkoncernens företagshälsovård och finns till för samtliga medarbetare och chefer. Kommunhälsans uppdrag är att arbeta för att förebygga och undanröja hälsorisker på arbetsplatser samt tillhandahålla kompetens för att identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa.

Arbetsuppgifter

Som företagsläkare hos oss är du utifrån din profession ett stöd till såväl kommunens olika bolag som förvaltningar, dess chefer, kontaktpersoner och medarbetare. Du arbetar i nära samarbete med våra kunder för att hitta skräddarsydda lösningar där den enskildes arbetsförmåga och organisationens mål alltid är i fokus. Som företagsläkare arbetar du inom specialistområdet arbetsmedicin, rehabilitering, riskbruk/missbruk samt förebyggande hälsoarbete. Du är ett viktigt stöd för chefer och HR, men självklart också en del av teamet på Kommunhälsan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som innehar svensk läkarlegitimation med specialistkompetens i allmänmedicin samt inom någon av specialistkompetenserna arbetsmedicin, yrkesmedicin och/eller rehabiliteringsmedicin.

Dokumenterad erfarenhet av medicinska tjänstbarhetsbedömningar, lagstadgade medicinska kontroller, arbets-EKG samt arbetslivsinriktad rehabilitering ser vi som meriterande.

Vi söker dig som kan möta verksamheternas behov genom att vara samspelande, flexibel och initiativtagande. Det krävs att du är självgående i din tjänsteutövning samtidigt som en god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten.

Du vill vara med och utveckla vår verksamhet och har ett genuint intresse, och gärna tidigare erfarenhet, av att arbeta med företagshälsa för att utveckla ett hälsosamt arbetsliv.
Du har ett hälsofrämjande synsätt och ett brinnande intresse för människor, deras hälsa och arbetsmiljö.

Du tycker om att arbeta kundorienterat, på ett konsultativt sätt samt har en egen drivkraft. Du trivs att arbeta i team med andra yrkeskategorier såsom företagssköterska, sjukgymnast/ergonom, beteendevetare, arbetsmiljöingenjör och administratör.

God administrativ förmåga, IT-kunskap och erfarenhet av Office-paketet, samt goda kunskaper i det svenska språket där förmåga att uttrycka sig både i tal och skrift är väsentliga förutsättningar för att kunna arbeta hos oss.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Referensnummer:   A980831

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Dela detta jobb

Företagsläkare till Kommunhälsan

Luleå kommun , Socialförvaltningen