medrek.se

logo

Fältsamordnare till Norrtälje kommun

Regioner
Utgår

2023-03-28

Ansök nu

Fältsamordnare till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Nu tar vi viktiga kliv framåt när det gäller det främjande och förebyggande trygghetsarbetet med våra barn och unga i Norrtälje kommun! Vi söker två fältsamordnare till enheten Trygg i Norrtälje kommun. Norrtälje kommun arbetar för att vara Sveriges tryggaste kommun.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en trygg och hållbar framtid för alla våra invånare. Arbetar du hos oss får du ett meningsfullt och roligt arbete som bjuder på stora variationer där barn, ungdomar och dess föräldrar står i fokus!

Arbetsbeskrivning
Som fältsamordnare arbetar du uppsökande bland ungdomar på deras arenor. Fokus ligger på skolan och i det offentliga rummet, på sociala medier och fritidsgårdar och andra träffpunkter för unga. Fältsamordnarna har en god kunskap om verksamheter där unga samt även deras vårdnadshavare kan få stöd och hjälp samt föreningar och liknande där unga kan få möjlighet att utveckla sina intressen.

Som fältsamordnare har du en viktig roll i att fånga upp, finnas närvarande och bedriva förändringsarbete på ungas arenor och öka deras delaktighet i samhället. Du arbetar förebyggande med ungdomar och har en rådgivande och stödjande funktion. Du arbetar med individer, grupper och på strukturell nivå.

Nyckeln i arbetet är att skapa relationer för att motivera ungdomar i en positiv riktning. Det främsta arbetsverktyget är du och det krävs att du är en relationsbyggare. Den strukturella och samordnande delen av arbetet innebär att samverka med personal från skola, fritidsgård, socialtjänst, Trygg i Norrtälje kommun och polisen. Du kommer även ha kontakt med föräldrar till ungdomar som befinner sig i riskzonen, eller föräldrar som önskar råd och stöd i olika frågor som rör tonårstiden. Du kommer samverka nära de föräldrastödjare som jobbar på enheten Trygg i Norrtälje kommun.

Som fältsamordnare arbetar du med att i ett tidigt skede upptäcka eventuella bekymmer och visa på möjliga handlingsalternativ för att komma till rätta med dessa. I tjänsten ingår att leda gruppverksamheter för ungdomar samt att ha enskilda kontakter. 

Fältsamordnare har anmälningsskyldighet, vilket innebär att i de fall där du känner oro för barn och ungdomar är du skyldig att kontakta socialtjänsten. Kontakten med fältsamordnare är alltid frivillig när det gäller enskilda stödkontakter eller gruppverksamheter och vi har tystnadsplikt.

Kvalifikationer

 • Du är socionom, beteendevetare, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning

 • Du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar, vårdnadshavare och skolpersonal

 • Du har erfarenhet av att ha stödjande individuella samtal

 • Du innehar B-körkort

 • Du är kommunikativ och ha lätt för att uttrycka dig i tal eller skrift på svenska, ytterligare språk är meriterande

Som person är du lugn och trygg och står stadigt i svåra situationer. Du har lätt för att ta kontakt med och bygga relationer till ungdomar och andra professionella. Du har god förmåga att samarbeta och att hitta lösningar tillsammans med andra. Du är bra på att ta initiativ och är nyfiken. Du är social och bekväm med att prata inför andra och du har en god inblick i ungdomskulturer. Du är flexibel och kreativ

Registerutdrag ur belastningsregistret skall lämnas av den som blir erbjuden tjänsten. 

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Om arbetsplatsen

Trygg i Norrtälje kommun är en enhet placerad i kommunstyrelsekontorets stab för att leda det kommunövergripande förebyggande trygghetsarbetet. Trygg i Norrtälje kommun arbetar främjande och förebyggande med ungdomar och dess vårdnadshavare för att motverka social oro, droger, utanförskap, rasism, våld och kränkningar, samt för att främja psykisk hälsa. Enheten består idag av 13 medarbetare. I rollen som Fältsamordnarna arbetar du både dagtid och kvällstid, samt vid enskilda helger. 

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid

Tillträde under våren 2023

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Publicerat:

2023-02-28

Sista ansökningsdag:

2023-03-28

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Fältsamordnare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Chef Trygg i Norrtälje kommun

Marita Bertilsson, marita.bertilsson@norrtalje.se, 0735582357

Facklig representant SSR

Minnelie Paymer, minnelie.paymer@norrtalje.se, 0766996053

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

 • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

 • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logo
Fältsamordnare till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun