medrek.se

Enhetschef till Syn- och hörselrehabiliteringen, område Ögon Öron

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-09-27

Ansök nu

Enhetschef till Syn- och hörselrehabiliteringen, område Ögon Öron

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker dig som vill leda och skapa bra förutsättningar för verksamheten inom syn och hörselrehabiliteringen och stötta medarbetarna i deras arbete. Tillsammans är målet att ge ett bra stöd till patienterna och en arbetsmiljö som attraherar medarbetare att fortsätta arbeta i verksamheten samt kunna rekrytera kompetens vid behov.

Syn- och hörselrehabiliteringen består i nuläget av Syncentralen, Pedagogiska hörselvården, Hörcentralen samt Tolkcentralen som tillhör område Ögon Öron.
Området befinner sig i en förändringsfas och kommer i början av nästa år delas till två områden, område Ögon respektive område Öron. Du kommer tillhöra område Öron och vara enhetschef för
enheterna Pedagogiska hörselvården, Hörcentralen och Tolkcentralen, totalt ca 25 medarbetare.

Pedagogiska hörselvården ger hörselrehabilitering/habilitering till barn och vuxna som är i behov av omfattande stödinsatser. Teamet ger tvärprofessionellt stöd och utgår från ett psykosocialt förhållningssätt.

Hörcentralen utför grundläggande och utökad hörseldiagnostik, behovsbedömning och hörselrehabilitering samt anpassning och förskrivning av hörhjälpmedel till barn och vuxna. Detta görs av audionomer. Teamet består även av hörselvårdsingenjör, tekniker som utför anpassning, installerar och ger underhåll av teknisk utrusning.

Tolkcentralen arbetar med kommunikationsstöd i form av tolkning som sker med olika metoder ex. teckenspråk, skrivtolkning och TSS.

I region Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Vår vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i. Hos oss arbetar du tillsammans med audionomer, hörselvårdsingenjörer, hörselpedagoger, kuratorer och teckenspråkstolkar med både spets och bredd i kompetensen. I enheterna ingår även medicinska sekreterare och enhetsassistent.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef på Syn-och hörselrehabiliteringen ansvarar du för att planera, leda och följa upp verksamheten. Du förväntas driva verksamheten strategiskt och målinriktat för att nå de uppsatta målen. Ett tydligt fokus är arbete med förbättrad tillgänglighet gällande enheternas service till patienter. Du är direkt underställd verksamhetschefen och kommer att ingå i örons ledningsgrupp där du förväntas arbeta i nära samarbete med övriga enhetschefer, verksamhetsutvecklare och övrig stabspersonal. I arbetsuppgiften ingår budget-, arbetsmiljö-, utvecklings- och personalansvar.

Du ansvarar för en rehabiliterande och habiliterande verksamhet där ett viktigt uppdrag är att förbättra tillgängligheten för delar av verksamheten och samtidigt hitta balansen mellan produktivitet, arbetsmiljö och kvalitet.
I uppdraget ingår också samverkan både med andra huvudmän nationellt och med andra verksamheter inom Region Jämtland Härjedalen.

Kvalifikationer

Minst treårig högskoleutbildning alternativt relevant chefserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Vi söker en positiv och handlingskraftig chef som skapar engagemang för verksamhetens uppgifter, utveckling och resultat. Du har förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att tillsammans med dem och områdets övriga chefer driva förbättrings- och kvalitetsarbete. Du har en god kommunikativ förmåga och ditt ledarskap kännetecknas av att skapa förtroende och ett gott samarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från rehabilitering/habilitering, chefs- och ledarskap samt utvecklingsarbete inom sjukvården. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, Vi erbjuder en tillsvidareanställning (utifrån grundprofession) i Region Jämtland Härjedalen med ett tidsbegränsat chefsförordnande som enhetschef under 4 år.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Elisabeth Liljekvist
Divisionschef Kirurgi
Telefon:
Email: elisabeth.liljekvist@regionjh.se

Dela detta jobb

Enhetschef till Syn- och hörselrehabiliteringen, område Ögon Öron

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård