medrek.se

Enhetschef till sektor vård och omsorg

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

Enhetschef till sektor vård och omsorg

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter
Vi söker enhetschef till särskilt boende.

Sektor vård och omsorg är i en utvecklingsfas där förändringar genomförs som syftar till jämnare chefsområden för att uppnå nära ledarskap. Vår ambition är att ledare i Finspångs kommun ska ges goda förutsättningar att fullgöra uppdraget som chef och som ett led i det skapar vi nu nya chefsområden dit vi söker enhetschefer. Vi söker dig som vill vara med och bidra till denna utveckling, som även innebär framtidsspaningar gällande digitalisering. Vår organisation präglas av ett gott samarbete både externt och internt. Vi har sedan många år ett väl upparbetat och fungerande samarbete med Närsjukvården i Finspång.

Som chef har du personalansvar, samt ansvar för verksamhetens resultat avseende brukarkvalitet och ekonomi.
Ledarskapet i Finspångs kommun kännetecknas av kompetens och tydlighet och som stöd för dig som chef genomförs bland annat chefs- och ledarutvecklingsprogram regelbundet. Dina närmsta kollegor är enhetschefer inom sektorn, ekonom, HR-konsult samt andra sakkunniga handläggare.

Sektor vård och omsorg har som vision att erbjuda Sveriges bästa äldreomsorg och som chef får du möjlighet till inflytande och påverkan i organisationen där huvuduppgiften är att driva och utveckla verksamheten.

Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor:

ANSVAR:
Vi tar initiativ, är engagerade och genomför fattade beslut.
Vi är medskapande och tar ansvar för resultatet.

SERVICEANDA:
Vi har brukaren i fokus.
Vi möter varje människa med respekt.

UTVECKLING:
Vi tänker nytt, omprövar och finner nya lösningar.
Vi tar tillvara på kreativitet och samverkan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen från relevant högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap, arbetsrättsliga kunskaper och erfarenhet och kunskap om verksamhetsområdet inom vård och omsorg.

Andra kompetenser och erfarenheter som bidrar till framgång i uppdraget är:
- Ett tydligt verksamhets- och brukarfokus
- Att vara en kommunikativ ledare
- Förmåga att motivera och inspirera
- Tydlig i ditt ledarskap och förmåga att delegera
- Erfarenhet att arbeta med utveckling, förbättring och kvalitet

Vi vill att du som söker är lyhörd och kan ta tillvara medarbetarnas kompetens och utvecklingsmöjligheter.
 
Du agerar affärsmässigt utifrån en helhetssyn vilket bland annat innebär en ekonomisk medvetenhet i förhållande till den egna verksamheten och i förhållande till hela kommunkoncernen.

Villkor
Enligt kollektivavtal.

I Finspångs kommun tillämpas 3-åriga chefsförordnade med annan tillsvidareanställning i grunden.
I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring ca var 17:e vecka.

Finspångs kommun strävar efter att erbjuda heltidsanställningar. Det innebär att arbetet kan komma att utföras på flera enheter i kommunen.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Enhetschef till sektor vård och omsorg

Finspångs kommun