medrek.se

Enhetschef till neonatalavdelningen Östersunds sjukhus

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-28

Ansök nu

Enhetschef till neonatalavdelningen Östersunds sjukhus

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och driva den fortsatta utvecklingen av framtidens neonatalavdelning? Hos oss har vi ett positivt förändringsklimat, ambitioner och resurser för att verkligen kunna göra skillnad! 

På neonatalavdelningen vårdas sjuka nyfödda och barn födda fr o m vecka 28. Här arbetar barnsjuksköterskor, sjuksköterskor, barnsköterskor och undersköterskor. Det gör vi tillsammans med ansvariga barnläkare, läkare, kurator, dietister och barnpsykolog. 

Neonatalavdelningen ingår i område barn- och ungdomsmedicin som också består av barnavdelning, barnmottagning, dagvård samt läkaravdelning.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

I ditt uppdrag ingår att leda arbetet för neonatalavdelningens medarbetare med fokus på kvalitet, produktion, tillgänglighet och patientsäkerhet. Du förhåller dig till både regionövergripande mål och enhetens egna mål. 

I arbetsuppgifterna ingår ansvar för verksamhet, ekonomi och personal avseende planering och uppföljning. Du förväntas arbeta i nära samarbete med chefskollegor, verksamhetsutvecklare, läkare med medicinskt ledningsuppdrag för verksamheten, ledningssjuksköterskor, funktionsansvarig barnsjuksköterska liksom läkare med medicinskt ledningsansvar för området. I arbetet ingår även kontakter med övriga verksamheter i Region Jämtland Härjedalen såväl som externa samarbetspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant för området. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av hälso- och sjukvård, önskvärt inom barn- och ungdomsmedicin. Vi värdesätter även erfarenhet av chefs- och ledarskap liksom erfarenhet av systematiskt förbättringsarbete. 

Du tycker om att arbeta resultatinriktat och har förmåga att fatta beslut. Du skapar förutsättningar för ett gott samarbete såväl inom den egna verksamheten som med övriga intressenter. Du har förmåga att engagera, delegera och skapa ett positivt arbetsklimat genom samverkan, delaktighet och kommunikation. Du har en förmåga att ta tillvara medarbetarnas kunskap, erfarenhet och kreativitet för att driva förbättrings- och kvalitetsarbete. 

I ledningsgruppen förväntas du se till helheten och är engagerad i områdets strategiska frågor. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor. Du bör även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Region Jämtland Härjedalen erbjuder chefsutvecklingsprogram utifrån dina behov och förutsättningar.

Andra uppgifter

Vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kan komma att ske under sommaren.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att tillsvidareanställas i din grundprofession med ett chefsförordnande som är tidsbegränsat under fyra år, med möjlighet till förlängning.
Avslutning: 

Kontaktpersoner

Namn: Lars Westergren
Verksamhetschef Barn- och ungdomsmedicin
Telefon: 
Email: lars.westergren@regionjh.se
Namn: Hanna Lautamäki-Lek
Enhetschef Neonatalavdelning
Telefon: 072-5237041
Email: hanna.lek@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Helen Westin
Vårdförbundet
Telefon: 063-154483
Email: helen.westin@regionjh.se
Namn: Anita Boström
Kommunal
Telefon: 063-15 43 72
Email: anita.bostrom@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/539/2022
Sista ansökningsdag: 2022-08-28

Dela detta jobb

Enhetschef till neonatalavdelningen Östersunds sjukhus

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård