medrek.se

Driven enhetschef till beroendemottagningen, område psykiatri i Region J/H

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-10-17

Ansök nu

Driven enhetschef till beroendemottagningen, område psykiatri i Region J/H

Arbetsplatsbeskrivning

Område Psykiatri står inför en spännande tid, vi vänder blad och blickar mot framtiden! Vill du vara med som enhetschef och bygga framtidens beroendevård och psykiatri välkomnar vi din ansökan!

Är du en engagerad och trygg ledare med ett genuint intresse för verksamhetsutveckling och god förmåga att motivera andra? Vill du dessutom utgöra ett viktigt stöd för verksamheten kring dess fortsatta utveckling inom en spännande verksamhet? Då kan tjänsten som enhetschef hos oss vara en unik möjlighet för dig!

Område psykiatri bedriver specialistpsykiatrisk öppen- och slutenvård,
sammanlagt finns ca 240 medarbetare på kliniken.

Vår beroendemottagning som är en del av område psykiatri ligger centralt belägen i Östersund och är en resurs för hela länet.

På beroendemottagnigen arbetar vi med patienter över 18 år som har missbruk/beroendeproblematik och psykiatrisk problematik. På mottagningen tar vi emot patienter som är i behov av bedömning, utredning, medicinsk behandling samt patienter som är i behov av stöttning med läkemedelshantering. Arbetet sker genom ett teamarbete där läkare, sjuksköterskor och kuratorer har en viktig del i patientens vård. Dessutom finns det resurser i form av arbetsterapeut och psykolog. Det finns en samverkan med socialtjänsten och övriga vårdaktörer vilket utgör en mycket viktig del av mottagningens uppdrag.

Beroendemottagningen har 13 tjänster i budget därutöver finns en ordinarie överläkare som arbetar på mottagningen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en driven enhetschef till beroendemottagningen, område psykiatri som tillsammans med medarbetare, ledningsgrupp och andra vårdgrannar vill utveckla beroendevården i Region Jämtland Härjedalen.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i område psykiatris ledningsgrupp där du förväntas ha en aktiv roll i arbetet med utveckling av verksamheten på både enhets- och områdesövergripande nivå.

Du förväntas arbeta nära medarbetare och stabspersonal samt MLU/MLA/PLU/PLA. Du förväntas ha ett nära samarbete med enhetschefer i heldygn- samt öppenvård utifrån patientens vårdprocess.
Du behöver aktivt bedriva utvecklings- och förbättringsprocesser kring beroendevård. En viktig del i arbetet är att följa nationella riktlinjer kring beroendevård. Att som enhetschef ha en drivande roll i samverkan med socialtjänsten och övriga vårdaktörer ser vi som en mycket viktig del i enhetschefsuppdraget.

Som enhetschef har du ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. I det närvarande arbetet på enheten ansvarar du för att planera, leda samt utvärdera och följa upp enhetens arbete med fokus på god på kvalitet, produktion, tillgänglighet och patientsäkerhet samt en ekonomi i balans. Du förväntas driva utvecklingen av enheten och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för bästa möjliga vård för våra patienter.

I enhetschefsuppdraget ingår det att delta i regionövergripande utvecklingsarbeten utifrån beroendevård.

Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling; både inom din enhetschefsroll och som person.

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning (utifrån grundprofession) inom Region Jämtland Härjedalen med ett tidsbegränsat chefsförordnande som enhetschef under fyra (4) år.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet från beroende- och psykiatrisk vård. Det är meriterande om du har arbetat några år som chef och har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

För att nå framgång i rollen som chef hos oss ser vi att du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du behöver ha en god kommunikativ förmåga, förmåga att skapa medverkan, delaktighet i en dialog med medarbetare.

Du är utvecklingsinriktad och arbetar fortlöpande med att organisera verksamheten på ett strukturerat sätt. Utifrån verksamhetsövergripande mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för enheten. Du är en lyhörd chef och kan förmedla mål och strategier på ett tydligt sätt samt inspirera medarbetare till att arbeta mot uppsatta mål. För oss är det viktigt att du dessutom skapar en delaktighet genom hela processen.

Arbetet kräver snabb handlingsförmåga, mod, systematik och planeringsförmåga.

Du ska vara van datoranvändare och god kommunikationsförmåga i både tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Region Jämtland Härjedalen erbjuder chefsutvecklingsprogram utifrån dina behov och förutsättningar.

Välkommen med din ansökan!

Andra uppgifter

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Jämtland Härjedalen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Caroline Johansson
Verksamhetschef psykiatri
Telefon: 063-15 36 37
Email: caroline.johansson@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Ann-Charlotte Andrén
Vårdförbundet
Telefon:
Email: lotta.andren@regionjh.se
Namn: Åsa Turesson
Vision
Telefon: 073-0339790
Email: asa.turesson@regionjh.se
Namn: Lars Gratias
Kommunal
Telefon: 063-15 30 00
Email: lars.gratias@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/679/2022
Sista ansökningsdag: 2022-10-17

Dela detta jobb

Driven enhetschef till beroendemottagningen, område psykiatri i Region J/H

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård