medrek.se

Chef till Utveckling och Förvaltning, Medicinsk Vårdteknologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

Chef till Utveckling och Förvaltning, Medicinsk Vårdteknologi

Vill du vara med och driva utvecklingen vid ett av Europas främsta universitetssjukhus? Har du god ledarförmåga och ett engagemang för hur teknikutvecklingen kan skapa nya och förbättrade förutsättningar för patienter och vårdpersonal. Vi söker en chef till Utveckling och Förvaltning inom Medicinsk Vårdteknologi.

Verksamheten Medicinsk Vårdteknologi (MVT) har ett nytt spännande uppdrag nu när Karolinskas nybyggda sjukhus fyllts med högteknologisk medicinteknisk utrustning. Vi ska bygga upp ett nära samarbete mellan teknisk och klinisk personal, så att den medicinska tekniken bidrar till att vårdens resurser används på bästa möjliga sätt – till nytta för dagens och morgondagens patienter.

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet - Helhetssyn

Varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Arbetsuppgifter

På Karolinska Universitetssjukhuset ska den medicintekniska utrustningen anskaffas och förvaltas gemensamt i nära samarbete mellan vård och teknikorganisation. Utveckling och Förvaltning har ansvaret för att etablera en förvaltningsstruktur där tekniken optimeras över hela sin livscykel och där vården agerar kravställare.  Verksamhetens uppdrag omfattar bland annat att identifiera vårdens behov av medicinsk teknik, säkerställa upphandlingar och utarbeta strategier för hög tillgänglighet av utrustning. Tjänsten innebär en spännande möjlighet att få bygga upp en ny verksamhet och du kommer att ansvara för att leda en verksamhet med fyra utvecklings och förvaltningsobjekt: Bild och Funktion, Operation, Sjukhusgemensam Stödjande Utrustning (SGSU) och Sjukhusövergripande Medicintekniska System (SÖMTS).

Karolinska Universitetssjukhuset har ett uppdrag inom högspecialiserad vård vilket medför att tekniken är i absolut framkant och central för att leverera detta uppdrag. Tex kan nämnas den senaste tekniken inom röntgen och bildgivande utrustning, patientmonitorering och integrerade operationssalar med möjligheter för kirurgen att koppla upp videolänk under pågående operation. Din grupp kommer att bestå av ca 20 medarbetare varav 4 förvaltningsledare.

Arbetsuppgifter som ingår i rollen:

-Bygga upp en fungerande organisation för utveckling och förvaltningsverksamheten och processer för livscykelhantering av den verksamhetsgemensamma medicintekniska utrustningen.

-Säkerställa att vårdens behov av medicinsk teknik identifieras. 

-Utveckla, underhålla och optimera strategier, tjänster och lösningar som säkerställer funktionalitet, patientsäkerhet och tillgänglighet av medicinsk teknik.

-Samlat ledningsansvar för de undergrupper som ingår i Utveckling och Förvaltning.

-Etablera god ekonomisk uppföljning och kontroll över samtliga tjänster inom verksamheten, samt löpande utvärdera och realisera förbättringspotential.

-Leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten tillsammans med de förvaltningsledare som ingår i Utveckling och Förvaltning.

-Se framtidens behov av medicinsk teknik och realisera potential i användandet av teknik för att nå högt ställda mål för förbättrade vårdresultat. Främja innovation i upphandlingar samt säkerställa leverans i de redan tecknade innovationspartnerskapen med våra leverantörer i anslutning till förvaltningsobjekten.

-Skapa förutsättningar för forskning inom medicinsk teknik i anslutning till den kliniska forskningen.

Du har ett övergripande ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö för enheten Utveckling och Förvaltning. Du rapporterar till chefen för Medicinsk Vårdteknologi och ingår i Medicinsk Vårdteknologis ledningsgrupp.

Utbildning/Erfarenhet

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi söker Dig med god ledarförmåga och med ett engagemang för hur teknikutvecklingen kan skapa nya och förbättrade förutsättningar för patienter och vårdpersonal. Du är kommunikativ och lyhörd inför andras behov, känner av, lyssnar in och förmedlar information tydligt och rakt. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet. Du är mål-och resultatorienterad och har en förmåga att driva förändring och representera MVT i komplexa matrisorganisationer med många intressenter. Du väljer att ta dina erfarenheter och kunskaper med dig hit för att skapa förutsättningar som ger vård i absolut världsklass, du inser hur viktig tekniken är för att göra detta möjligt. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta nära vården och förstår vårdens behov men samtidigt har erfarenhet av drivkrafterna hos leverantörer av avancerad medicinteknisk utrustning.

-       Högskoleingenjör med flera års erfarenhet av medicinsk teknik eller

         motsvarande erfarenhet

-       Minst 3 års chef-/ledarskapserfarenhet från stora organisationer samt

         kunskap om att leda organisationers förändrings- och utvecklingsarbete

-       Flytande svenska och engelska i tal och skrift.

-       Erfarenhet av produktledning är meriterande

-       Service/Produktionsbakgrund och även erfarenhet av

         produktutveckling är meriterande

-       Erfarenhet av vårdverksamhet är meriterande

Om organisationen

Verksamheten Medicinsk Vårdteknologi (MVT) har ett nytt spännande uppdrag nu när Karolinskas nybyggda sjukhus fyllts med högteknologisk medicinteknisk utrustning. Vi ska bygga upp ett nära samarbete mellan teknisk och klinisk personal, så att den medicinska tekniken bidrar till att vårdens resurser används på bästa möjliga sätt – till nytta för dagens och morgondagens patienter.

MVT ska utforma strategier för framtiden och samtidigt säkerställa att vårdverksamheten har den medicintekniska utrustning som krävs för att dagligen ge vård i världsklass. Vi ansvarar för att driva hela livscykelprocessen för medicinsk utrustning och deltar aktivt i planeringen av framtida investeringar. Dessutom bidrar MVT till att möjliggöra innovation inom specialiserad och högspecialiserad sjukvård och accelerera användningen av ny teknologi för att lösa vårdens utmaningar.

MVT är organiserad under den centrala staben Innovation och Utveckling. Vi är ca 120 medarbetare inom verksamhetsområdena: Utveckling & förvaltning, Verksamhetsnära Tjänster, Underhåll, Systemteknik och Lab & primärvård. Verksamheten är främst förlagd till Solna och Huddinge. Medicinsk Vårdteknologi bedriver aktivt samarbete med övriga staber inom Karolinska Universitetssjukhuset samt med Region Stockholm, Karolinska Institutet (KI) och Kungliga Tekniska högskolan (KTH).

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet - Helhetssyn

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen "Sök Tjänsten". Ansökningar per brev eller epost beaktas inte. I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia, se kontaktuppgifter till ansvarig rekryterare.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. Personligtbrev

2.CV

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Chef till Utveckling och Förvaltning, Medicinsk Vårdteknologi

Karolinska Universitetssjukhuset