medrek.se

Chef till Underhåll, Medicinsk Vårdteknologi

Regioner
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

Chef till Underhåll, Medicinsk Vårdteknologi

Vill du vara med och driva utvecklingen vid ett av Europas främsta universitetssjukhus? Vi söker nu en chef till enheten Underhåll inom Medicinsk Vårdteknologi. Vi söker Dig som vill vara med och bygga upp en fungerande Underhållsorganisation för att fånga upp vårdverksamhetens behov och utveckla effektiva tjänster inom Underhåll. Vi söker dig med god ledarförmåga och med ett engagemang för hur teknikutvecklingen kan skapa nya och förbättrade förutsättningar för patienter och vårdpersonal.

Verksamheten Medicinsk Vårdteknologi (MVT) har ett nytt spännande uppdrag nu när Karolinskas nybyggda sjukhus fyllts med högteknologisk medicinteknisk utrustning. Vi ska bygga upp ett nära samarbete mellan teknisk och klinisk personal, så att den medicinska tekniken bidrar till att vårdens resurser används på bästa möjliga sätt – till nytta för dagens och morgondagens patienter.

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Arbetsuppgifter

På Karolinska Universitetssjukhuset ska den medicintekniska utrustningen anskaffas och förvaltas gemensamt i nära samarbete mellan vård och teknikorganisation. Karolinska i Solna har ett uppdrag inom högspecialiserad vård vilket medför att tekniken är i absolut framkant och central för att leverera detta uppdrag t.ex. kan nämnas den senaste tekniken inom röntgen och bildgivande utrustning, patientmonitorering och integrerade operationssalar med möjligheter för kirurgen att koppla upp videolänk under pågående operation.

Som Chef för Underhåll kommer du att bygga en helt ny verksamhet, som utvecklar och säkerställer en effektiv underhållsverksamhet för medicinteknisk utrustning. Verksamheten ska vara processtyrd, flödesorienterad och arbeta efter Lean-principer så att högt ställda mål för kvalitet och kostnadseffektivitet kan nås. Ansvarsområdet omfattar förebyggande underhåll, reparationer samt avveckling av utrustning. Din grupp kommer att bestå av ca 15 medarbetare. Arbetsuppgifter som ingår i rollen

-       Bygga upp en fungerande organisation för att fånga upp vårdverksamhetens

         behov och utveckla kostnadseffektiva tjänster inom Underhåll.

-       Driva effektivt underhållsarbete, införa processer baserade på Lean.

-       Utveckla, underhålla och optimera tjänster och lösningar inom Underhåll.

-       Säkerställa att detaljplanering finns för förebyggande underhåll för de

         medicintekniska utrustningar som enligt förvaltningsplaner

         hanteras av Underhåll.

-       Etablera god ekonomisk uppföljning och kontroll över samtliga tjänster,

         samt löpande utvärdera och realisera förbättringspotential.

Som chef har du har ett övergripande ansvar för enheten Underhålls ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du rapporterar till chefen för Medicinsk Vårdteknologi och ingår i Medicinsk Vårdteknologis ledningsgrupp.

Utbildning/Erfarenhet

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi söker Dig med god ledarförmåga och med ett engagemang för hur teknikutvecklingen kan skapa nya och förbättrade förutsättningar för patienter och vårdpersonal. Du är kommunikativ och lyhörd inför andras behov, känner av, lyssnar in och förmedlar information tydligt och rakt. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet. Du är mål-och resultatorienterad och har en förmåga att driva förändring i komplexa matrisorganisationer med många intressenter. Du väljer att ta dina erfarenheter och kunskaper med dig hit för att skapa förutsättningar som ger vård i absolut världsklass, du inser hur viktig tekniken är för att göra detta möjligt. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta nära vården och förstår vårdens behov men samtidigt har erfarenhet av drivkrafterna hos leverantörer av avancerad medicinteknisk utrustning.

-       Högskoleingenjör med flera års erfarenhet av medicinsk teknik eller

         motsvarande erfarenhet

-       Minst 2 års chef-/ledarskapserfarenhet från större organisationer samt

         kunskap om att leda organisationers förändrings- och utvecklingsarbete

-       Flytande engelska och svenska i tal och skrift

-       Erfarenhet av produktledning är meriterande

-       Erfarenhet från underhåll/service och produktion är mycket meriterande.

-       Erfarenhet av att bygga upp en fungerande kostnadseffektiv organisation

         inom underhåll är mycket meriterande.

-       Erfarenhet av att arbeta enligt Lean är meriterande.

Om organisationen

Verksamheten Medicinsk Vårdteknologi (MVT) har ett nytt spännande uppdrag nu när Karolinskas nybyggda sjukhus fyllts med högteknologisk medicinteknisk utrustning. Vi ska bygga upp ett nära samarbete mellan teknisk och klinisk personal, så att den medicinska tekniken bidrar till att vårdens resurser används på bästa möjliga sätt – till nytta för dagens och morgondagens patienter.

MVT ska utforma strategier för framtiden och samtidigt säkerställa att vårdverksamheten har den medicintekniska utrustning som krävs för att dagligen ge vård i världsklass. Vi ansvarar för att driva hela livscykelprocessen för medicinsk utrustning och deltar aktivt i planeringen av framtida investeringar. Dessutom bidrar MVT till att möjliggöra innovation inom specialiserad och högspecialiserad sjukvård och accelerera användningen av ny teknologi för att lösa vårdens utmaningar.

MVT är organiserad under den centrala staben Innovation och Utveckling. Vi är ca 120 medarbetare inom verksamhetsområdena: Utveckling & förvaltning, Verksamhetsnära Tjänster, Underhåll, Systemteknik och Lab & primärvård. Verksamheten är främst förlagd till Solna och Huddinge. Medicinsk Vårdteknologi bedriver aktivt samarbete med övriga staber inom Karolinska Universitetssjukhuset samt med Region Stockholm, Karolinska Institutet (KI) och Kungliga Tekniska högskolan (KTH).

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet - Helhetssyn

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen "Sök Tjänsten". Ansökningar per brev eller epost beaktas inte. I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia, se kontaktuppgifter till ansvarig rekryterare.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. Personligtbrev 
2.CV

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Chef till Underhåll, Medicinsk Vårdteknologi

Karolinska Universitetssjukhuset