medrek.se

logo

Bli en av assistenterna i mitt teamet.

Företag Forenede Care
Regioner
Kategorier
Utgår

2023-12-15

Ansök nu

Bli en av assistenterna i mitt teamet.

Som personlig assistent är du en mycket viktig del i Hela Sveriges Assistans verksamhet.

Du bidrar till att en människa får möjlighet att leva efter sin vilja, att göra det den behöver, besöka de platser den önskar och vara med de människor den tycker om.

Inom Hela Sveriges Assistans har vi en hög professionell nivå och stort personligt engagemang.

Vi är måna om att du i din roll som personlig assistent ska trivas och kunna arbeta under trygga förhållanden med goda villkor.

Jag söker fler personliga assistenter

Jag är en gay man på 55 år och bor på Sorgenfri i Malmö. Tidigare har jag arbetat som undersköterska, studerade sen vidare på Högskola till Studie-yrkesvägledare och jobbade på Arbetsförmedlingen men har de senaste åren varit hemma. Jag har en neuromuskulär sjukdom och behöver hjälp med det mesta i vardagen, förutom kommunikation. Jag är rullstolsburen och har både manuell och elektrisk rullstol. Jag är alltid kopplad till en andningsventilator, framöver trakeostomi.

Alla förflyttningar sker med lift. Allt från upptagning på morgonen till förflyttningar mellan rullstolar.

Dagarna hos mig består av att hjälpa mig med allt möjligt för att underlätta min vardag. Du hjälper exempelvis till med personlig hygien, påklädning, matning, etc. Du och jag sköter om allt i hemmet.

Utanför hemmet träffar jag främst vänner och familj, handlar, teater, går på Mff matcher. Såklart tar vi promenader etc. när vädret tillåter och lusten faller på. Tycker om att läsa böcker, är samhällsintresserad och har en humanistisk syn på livet och samhället.

Vad jag önskar av dig är att du gärna får ha körkort, då jag inte kör bil längre. Du ska ha lätt att lära arbetsmetoder, rutiner, vara flexibel och ha förmåga att smälta in med mig i mitt hem där det är högt i tak, din positiva personlighet och livsinställning är såklart viktigt för mig även att du ser ser vikten av ditt arbete och samhällsintresserad. Det förekommer fysiskt tunga moment men ju mer rutiner man lär sig ju mindre blir belastningen.

Jag har assistenter hos mig dygnet runt, assistenterna har jour på nätterna för tillfället, kommer bli vaken natt framöver. Jag har idag sex assistenter i åldersspannet 20-40, både killar och tjejer. För mig är inte vårderfarenhet ett måste men viss insikt samt ett intresse för jobbet som assistent bör du ha.

Det finns inför hösten möjlighet till del/heltid tillsvidare och tim och man är schemalagd 24x7. Perfekt jobb för student, pensionär utfyllnad av annat jobb och ålder 18 och uppåt. Man går bredvid tills du och jag känner det funkar. Jag nyttjar mig av HSA, Hela Sveriges assistans som assistansanordnare och jag fungerar själv som arbetsledare för de som jobbar hos mig.

Skicka meriter och personligt brev. johanbroman@me.com

Rollen som personlig assistent

Som personlig assistent företräder du Hela Sveriges Assistans.

I rollen som personlig assistent kommer du att göra en webbutbildning om hur det är att arbeta som personlig assistent.

Du ska tillsammans med kunden och dina kollegor verka för god kvalitet samt följa företagets värderingar och policys.

Som personlig assistent ansvarar du för att ta del av information som huvudkontoret skickar ut, samt vid behov söka information som finns tillgänglig på hemsidan. I övriga frågor vänder du dig till din arbetsledare eller huvudkontoret.

I din roll som personlig assistent ingår att:

  • alltid ha kunden i fokus.

  • vara uppdaterad om genomförandeplanen som kan ges muntligen av kund, alternativt finnas nedskriven på plats eller i HSA tid.

  • ta del av de arbetsbeskrivningar och rutiner som finns på plats och följa dessa.

  • dokumentera och läsa dokumentation enligt rutinen i uppdraget.

Vi utbildar våra medarbetare för att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen. Alla våra nyanställda genomför en webbaserad introduktionsutbildning för personliga assistenter innan första arbetstillfället, eller senast inom en månad efter påbörjad anställning.

Som personlig assistent hos Hela Sveriges Assistans AB omfattas du av Almega/Vårdföretagarnas kollektivavtal med avtalad tjänstepension, utbildning och förmånlig friskvård

Dela detta jobb

logo
Bli en av assistenterna i mitt teamet.

Forenede Care