medrek.se

Biträdande överläkare inom kranskärlssjukdom samt kardiogeriatrik till Tema Hjärta Kärl och Neuro

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-10-05

Ansök nu

Biträdande överläkare inom kranskärlssjukdom samt kardiogeriatrik till Tema Hjärta Kärl och Neuro

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Välkommen att söka till Medicinsk Enhet Kardiologi! 

Vi erbjuder

Medicinsk Enhet Kardiologi erbjuder hela spektrat av modern kardiovaskulär medicin i nära samarbete med angränsande specialiteter och praktiserar ett multidisciplinär teamarbete med hjärtpatienten i fokus.

Vi bedriver och utvecklar högspecialiserad hjärtsjukvård i en stimulerade och forskningsaktiv arbetsmiljö. I nära samarbete med angränsande specialiteter erbjuder vi hela spektrum av modern kardiovaskulär medicin och praktiserar ett multidisciplinärt teamarbete med hjärtpatienten i fokus. 

Patientflödet Kranskärlsjukdom ansvarar för vården av patienter med akut och kronisk kranskärlsjukdom. Vi driver angiografilaboratorier för 24/7 behandling av patienter med akut koronart syndrom samt hjärtintensivvårdsenheter (HIA) i både Solna och Huddinge. Vi riktar ett speciellt fokus på kontinuerligt förbättringsarbete och uppfyllelse av kvalitetsindikatorer. 

Om tjänsten

Du kommer att vara med och vidareutveckla vården med oss i Patientflödet Kranskärlsjukdom som del av medicinsk Enhet Kardiologi.  I Huddinge har vi nyligen utökat våra vårdplatser i ett samarbete med Tema Åldrande och fortsatt utveckling av dessa kommer vara en viktigt del av tjänsten. Vi planerar att utöka antalet vårdplatser ytterligare och inom ramen av detta starta akuta dagvårdplatser inom kranskärlssjukvården. Du kommer att vara involverad i denna process samt i uppföljning av kvalitetsindikatorer i RIKS-HIA som är en dela av det nationella kvalitetsregistret Swedeheart. 

Vi som arbetar inom Medicinsk Enhet Kardiologi är måna om varandra och prioriterar en trygg och säker arbetsmiljö högt. Vi bemöter patienter och varandra med stor respekt och mänsklig omtanke. Hos oss får du arbeta på en enhet med ständigt fokus på utveckling som värdesätter din nyfikenhet. Vi bedriver världsledande forskning i alla subspecialiteter inom kardiologi.

På Medicinsk Enhet Kardiologi eftersträvar vi en god integration mellan klinik och forskning. Vi stödjer deltidslösningar med kombination av kliniskt och forskningsarbete. Undervisning och utbildning har hög prioritet i vår verksamhet och ingår som en viktig del i ditt uppdrag. 
Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision -Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag -

Vi söker

Vi söker dig som är van kardiolog och som arbetat inom specialiteten samt har erfarenhet av våra diagnoser. Vår verksamhet är dynamisk vilket ställer krav på din självständighet. Gott omdöme, integritet och stabilitet är en självklarhet för oss. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

God akademisk kompetens och egen pågående forskning samt erfarenhet av undervisning är meriterande. Du är en inspirerande och duktig läkare som har erfarenhet av praktiskt förbättringsarbete och projektarbete i team. Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motiverar andra i teamet.

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i kardiologi

Meriterande:

  • Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter tex uppstart av nya vårdplatser samt arbete med Swedeheart

  • Erfarenhet från arbete inom kardio-geriatrik

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Du kan läsa mer om oss på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-hjarta-karl-och-neuro/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Biträdande överläkare inom kranskärlssjukdom samt kardiogeriatrik till Tema Hjärta Kärl och Neuro

Karolinska Universitetssjukhuset