medrek.se

LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + GRÖN INDUSTRI + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + DRÖMARBETE + TRYGGHET + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + LIVSPUSSEL + SPELA ROLL + DU

Vill du också spela roll? Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare och är en stad med stor framtidstro. Alla våra yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad, vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för dagens och morgondagens Luleåbor.

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Folkhälsa och hälso- och sjukvård, Stöd och service, Socialpsykiatri och öppenvård, Myndighetsutövning socialtjänst samt Vård och omsorg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nya kollegor till Öppenteamet/Öppenvården. Hos oss gör du en livsviktig skillnad!

Öppenteamet/Öppenvården finns till för personer med beroende, diagnoser, psykisk ohälsa och samsjuklighet. Vårt uppdrag är att så långt det är möjligt få personer med beroende att medverka till ett liv utan alkohol och droger eller att förlänga drogfria perioder. Målet med verksamheten är att stötta i livssituationen genom att sätta upp realistiska mål vad gäller beroendet, sysselsättning, fritid och relationer. För att lyckas är allians, ansvar och motivationsarbete viktiga.

Hos oss arbetar du med att motivera klienter till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du bygger goda och trygga relationer med klienter för att motivera till förändring. Uppdraget innebär främst att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Det är tufft och utmanade samtidigt som det är ett stimulerande arbete. Allt arbete utgår från remisser från Socialtjänsten..

Både ensamarbete och arbete i team förekommer. Hos oss arbetar du med ett gäng engagerade kollegor som prioriterar en bra teamkänsla och tillsammans når goda resultat.

Dokumentation är en viktig arbetsuppgift och du ansvarar för att dokumentera i Treserva enligt socialtjänstlagen.

Att erbjuda kompetensutveckling är viktigt för oss. Både för dig som vill utvecklas och för att du som är i början av din jobbkarriär ska få en bra grund att stå på när du börjar hos oss.

Arbetstiderna är varierande och du arbetar efter schema dag/kväll/helg.

KVALIFIKATIONER
Vi tror att du som söker har ett genuint intresse och engagemang för att arbeta med personer med beroende och samsjuklighet. Som person är du bra på att bygga förtroendeingivande relationer och anpassar ditt arbete, förhållningssätt och bemötande utifrån klienter du möter i deras vardag. Vi jobbar med personer som kan vara drogpåverkade eller utåtagerande, därför är det viktigt att du är trygg i dig själv, är bra på att ta snabba beslut och jobbar utifrån ett lågaffektivt bemötande. Dina egna kunskaper och erfarenheter delar du gärna med dig av och du kan sätta gränser i ditt arbete.

Vi söker dig som
- är utbildad behandlingsassistent eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- har B-körkort
- har god digital kompetens
- är van att dokumentera

Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbeten och det är ett plus om du har erfarenhet av behandlingsarbete i missbruksvård.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och att du är rätt person för uppdraget.

Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas

ÖVRIGT
Tillsammans spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vi vill skapa goda förutsättningar för dig och ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. Vi har många förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra boende i Riksgränsen och Stockholm.

Tillsammans jobbar vi för Framtidens Luleå med plats för minst 100 000 Luleåbor. Just nu pågår en omställning och nyetablering av industrin här i norr. Industrierna ställer om till fossilfri produktion och förutsättningarna finns här hos oss. Det innebär stora möjligheter för vår kommun att skapa mer Luleå för fler Luleåbor och öka takten i samhällsutvecklingen. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå!

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Tips!
Nyfiken på Luleå? www.flyttatilllulea.se
Nyfiken på jobb? www.jobbailuleakommun.se
Följ oss på Luleå kommuns LinkedIn

logo

Behandlingsassistent Öppenvården

Regioner
Utgår

2023-03-24

Ansök nu

Dela detta jobb