medrek.se

Arbetsterapeut vikariat

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Arbetsterapeut vikariat

Välkommen till Smedjebackens kommun!
Vi är en kommun som med god och stabil ekonomi som grund och med invånarna i fokus arbetar aktivt med utveckling där målet är bästa möjliga verksamhet. Som arbetsgivare är vår styrka prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är våra ledord.

Smedjebackens kommunala hälso- och sjukvård
Vi erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom Smedjebackens kommunala hälso- och sjukvård. Du kommer att arbeta både i ordinärt boende, SÄBO, korttidsboende samt LSS-boende. 

Arbetsuppgifter

Arbetet består av sedvanliga arbetsuppgifter för arbetsterapeut inom kommunal vård och omsorg. Det kan t.ex. vara ADL bedömningar, hjälpmedelsförskrivning och träning av ADL förmåga samt instruera/utbilda/handleda anhöriga och omvårdnadspersonal i det dagliga arbetet kring patienten.
Du ansvara således för den arbetsterapeutiska bedömningen, utredning och målsättning av aktivitetsbehov samt planering och genomförande av interventioner tillsammans med patienten.
Som arbetsterapeut skriver du också bostadsanpassningsintyg efter din bedömning och samverkar med biståndshandläggare samt hemtjänst samt blir du ansvarig för ett geografiskt område där ordinärt boende, SÄBO och LSS-boende ingår.  

Du kommer att vara en del av Smedjebackens rehabteam som består av arbetsterapeut, sjukgymnast, rehabassistent. Vi har ett nära samarbete med kommunens MAS, MAR, sjuksköterskor och undersköterskor.

Tjänsten är ett vikariat på 100% för en planerad ledighet inom verksamheten.  

Vi tror på god kommunikation, respekt och lyhördhet mot såväl kollegor som patienter och anhöriga. 

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets innehåll och förutsättningar kan komma och att förändras över tiden.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Körkort är ett krav, manuell låda. 
Vana att skriva bostadsanpassningsintyg och journalföring.
Anställningsintervjuer sker löpande under rekryteringen och tjänsten kan tillsättas tidigare än angivet datum för annonsens längd. 
Tillträde efter överenskommelse.  
Arbete inom kommunalverksamhet är meriterande.

Personliga egenskaper

Du ska vara trygg i din profession och van att ta beslut självständigt. Förmåga att hantera människor i olika situationer och sträva efter de mål som nämnden beslutat är viktigt för oss. Du lägger själv upp din tid och planerar och genomför insatser därefter. Du kommer möta en stor bredd av patienter med olika funktionsnedsättningar och sjukdomstillstånd. Vi ser gärna att du är engagerad i utvecklingen av det förebyggandet arbetet för att förhindra fallolyckor och ofrivillig ensamhet. Vi vill att du ser möjligheter istället för svårigheter och har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. 

Samarbete och digitala verktyg
För att kunna samarbeta externt som internt så bör du ha ett positivt bemötande gentemot kollegor, patienter, anhöriga och övriga samverkans partnerns. Daglig hantering av mail och god kunskap inom journalföring är ett måste. Vi journalför i Procapita, samt så arbetar vi aktivt i Websesam och i SIP-modulen för samverkan med slutenvård.  Vi värdesätter en god kommunikation, ett positivt och respektfullt bemötande i organisationen. Våra samarbetsparters internt är bland annat omsorgspersonal, enhetschefer, biståndshandläggare, hemtjänst och bostadsanpassningshandläggare. Externt så samarbetar vi bland annat med regionens slutenvård, primärvård, habilitering och psykiatri. 

Vi erbjuder

Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värnar om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande mer än gärna få stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.
Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.
All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.
Vid problem av registrering av CV var god kontakta Webcruiter support. 

Uvbergsgatan 24, 777 32 Smedjebacken, Sverige

Map

 Visa vägbeskrivning

Kent Berglund

Teamledare/sjukgymnast

0240-660308

Fredrik Lind

Enhetschef

0240-668877

fredrik.lind@smedjebacken.se

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 

Dela detta jobb

Arbetsterapeut vikariat

Smedjebackens kommun