medrek.se

logga

Arbetsterapeut till Specialistpsykiatriskt omvårdnadsteam (SPOT), Sundsvall

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

Arbetsterapeut till Specialistpsykiatriskt omvårdnadsteam (SPOT), Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Specialist Psykiatriskt Omvårdnadsteam (SPOT) är en psykiatrisk insats, behandling och omvårdnad som utgår från att patienten finns i hemmet, där vårdnivån ligger mellan traditionell öppenvård och slutenvård. Vi startar nu upp ett SPOT-team i Sundsvall i slutet av januari 2023. SPOT-team finns sedan tidigare inom verksamheten i Sollefteå och Örnsköldsvik.

Syftet med SPOT är att i en öppenvårdsform, kunna ge mer individanpassade omvårdnads- och behandlingsinsatser, än vad öppenvårdsverksamheten har möjlighet att ge eller där behovet av slutenvård dygnet runt inte längre är aktuellt. Målet med SPOT är att korta ner behovet och tiden av inneliggande vård för patienter inom slutenvården samt om möjligt undvika inläggning inom slutenvården för patienter där den ordinarie psykiatriska öppenvården inte räcker till. Vården och behandlingen ska ske utifrån den enskilde patientens psykiska mående, funktion och behov. Målgruppen inom SPOT är patienter vars vårdbehov är större än det öppenvårdsmottagningarna kan erbjuda i den ordinarie verksamheten, men som ändå inte bedöms vara i behov av 24-timmars vård. Där öppenvårdsinsatser kan underlätta och vara en förutsättning för fortsatt trygg vård i hemmet. Uppdrag för SPOT kommer att vara att arbeta i team tillsammans med behandlingsassistenter, sjuksköterskor, kurator, arbetsterapeut och läkare. Personalen arbetar på uppdrag av läkare från slutenvård, öppenvård, psykiatriska akutmottagningen eller beroendeteam.

Till det nya teamet söker vi ny en arbetsterapeut för en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut kommer du att arbeta i team tillsammans med andra professioner. Du jobbar med utredning och behandling av aktivitetshinder och dess konsekvenser hos personer med varierande psykiatrisk problematik. Du bidrar aktivt med ett aktivitetsperspektiv i det team som du som arbetsterapeut är involverad i. Du arbetar självständigt och teambaserat med behandling enskilt och i grupp. I arbetsuppgifterna ingår bland annat funktionsbedömningar, aktivitetsbedömningar, gruppbehandlingar, hjälpmedelsförskrivningar, rehabilitering.

Personalen SPOT finns tillgängliga alla dagar i veckan, vardagar 7-21.30. Helger 8-21.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Har du tidigare arbetslivserfarenhet av arbete inom psykiatri ser vi detta som meriterande för tjänsten. Vi ser det även som meriterande om du har utbildning inom AMPS, PRPP eller liknande utredningsmetod. För denna tjänst behöver du ha B-körkort. Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Behärskar du även engelska ser vi detta som meriterande.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för arbete med personer med psykisk ohälsa. Du ska ha god förmåga att skapa bärande relationer till patienter, närstående och samarbetspartners. Välutvecklad förmåga att arbeta självständigt likväl som tillsammans med andra yrkeskategorier är en viktig framgångsfaktor. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Vid eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag ur Polisens belastningsregister att begäras ut.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-26

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Marie Palm

Enhetschef

Telefon: +4660181985

E-post: marie.palm@rvn.se

Elisabeth Haraldsson

SACO

Telefon: 070-2402832

E-post: elisabeth.haraldsson@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Arbetsterapeut till Specialistpsykiatriskt omvårdnadsteam (SPOT), Sundsvall

Region Västernorrland