medrek.se

Om arbetsplatsen

Välkommen till ett gott liv i barnvänliga Sävsjö.
En liten kommun med stora möjligheter - mitt i Småland.
Rik på upplevelser, kultur och natur.
Expansivt näringsliv och härliga boendemöjligheter.
Låt dina drömmar få plats - välj Sävsjö!

Har du drömmen om att få göra skillnad för andra individers vardag? Vill du arbeta med att få individer att växa utefter sin förmåga? Ser du varje individ som en unik person? Då har vi jobbet för dig inom daglig verksamhet enligt LSS. Vi erbjuder sysselsättning utefter individens behov och intresse.

I Sävsjö kommun ingår daglig verksamhet i SIA (sysselsättning/integration/arbetsmarknad). SIA ingår i IFO (individ och familjeomsorgen) som är en del av socialförvaltningen. Daglig verksamhet finns med varierande inriktning på flera platser i kommunen. Vi har arbetsplatsförlagd verksamhet på företag både i Sävsjö och Stockaryd. Vår verksamhet inriktar sig mot sysselsättning utefter varje individs behov. Det kan vara allt från att träna upp sin kropp, delta i olika gruppaktiviteter till att ha en praktikplats på ett privat företag eller på en kommunal verksamhet.

Arbetsuppgifter

Deltagarna på daglig verksamhet har olika förutsättningar och står inför olika utmaningar, svårigheter och möjligheter. Som arbetshandledare är det din uppgift att stödja deltagarna i deras dagliga arbete genom ett pedagogiskt arbetssätt och ett lågaffektivt bemötande. Vi arbetar med IBIC (individens behov i centrum). I tjänsten ingår att vara kontaktman, göra genomförandeplan och dokumentera enligt IBIC i vårt dokumentationssystem Pulsen Combine. Målsättningen är att erbjuda en meningsfull sysselsättning som, utifrån individens förutsättning och önskemål lyfter självkänslan och leder till självständighet.

En stor del av arbetet innebär att hitta lämpliga arbetsuppgifter till deltagarna och och motivera till att komma vidare i sin utveckling. Då daglig verksamhet är i ständig förändring behöver du vara flexibel, ha en kreativ syn på din roll och vara beredd på att uppdrag och aktiviteter förändras utifrån deltagarens behov. Det dagliga arbetet kan bestå av olika aktiviteter såsom musik, träning, uteaktiviteter, sinnesrum, hantverk, omvårdnad, social färdighetsträning, legoarbete, handledning på företagsförlagd verksamhet och anskaffning av praktikplatser tillsammans med en eller flera arbetshandledare.

Den här tjänsten inriktar till handledning på arbetsplatsförlagd verksamhet och de aktiviteter som beskrivs ovan. Det kan även inkludera matlagning tillsammans med våra deltagare. Vi lagar ca 20-30 portioner lunch varje dag. Det gör att det förekommer en del tunga lyft i samband med hantering av livsmedel och matlagning.

Kvalifikationer

Vi ser att du har avslutad gymnasieutbildning med pedagogiskt innehåll samt att du har tidigare erfarenhet av arbete inom daglig verksamhet LSS. Vidare ser vi även att du har arbetat med handledning av människor med funktionshinder. I alla situationer stöttar vi deltagare till att nå sina uppsatta mål och på det sättet får varje individ en vardag som fylls med sysselsättning/arbete. Din roll är att kunna handleda på ett professionellt sätt till att deltagaren kan utföra det som är på schemat. Du måste vara flexibel i din handledning och kunna ställa dig frågan om din handledning var den bästa, eller om du måste ändra ditt förhållningssätt till deltagaren.

Du ska ha kunskap och erfarenhet av att IBIC (individen i centrum) och dokumentation. Det gäller genomförandeplaner samt den sociala dokumentationen som ska göras. Har du erfarenhet av Pulsen Combine är det en stor merit!

Vi ser även att du har erfarenhet av att vara kontaktman. Att ha ett kontaktmannaskap innebär att du har ett extra ansvar för vissa brukare. Det ingår även att dokumentera genomförandeplaner. Du har kontakt med LSS handläggare och de personer som står deltagaren nära exempelvis god man eller anhörig

Som person är du flexibel. Du anpassar dig efter förändringar och varierande arbetsuppgifter, ändrar arbetssätt och metod utan att förlora fokus på målet. Vi ser även att du har bra samarbetsförmåga. Du kan anpassar dig till nya arbetssätt, tycker om att ta nya kontakter och samarbetar väl med dina kollegor och andra i verksamheten. Ett gott samarbete innebär god kommunikation, trygghet och en gemensam målbild.

Vi har krav på ett gott bemötande, förändringsvillighet, ett reflekterande förhållningssätt och att du arbetar efter överenskomna mål. Vi fäster stor vikt vid att du kan anpassa arbetsuppgifter och aktiviteter utifrån brukarens egna förmåga. Du lyssnar, reflekterar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt vilket leder till att du skapar förtroende och ett gott samarbete. I gruppen skapar du engagemang och delaktighet genom att inspirera till arbetsglädje och visa på goda exempel.

Du har förmåga att arbeta självständigt , har stor ansvarskänsla, tar egna initiativ samt har ett engagemang och öppenhet för utveckling på arbetsplatsen. Du är positiv och engagerad i dina arbetsuppgifter och kan uttrycka dig i tal och skrift. Du ska vara intresserad av att skapa struktur både administrativt och i det pedagogiska arbetet. Som person ska du vara tydlig i ditt kroppsspråk . Du måste även ha ett eget driv i ditt arbete.

Körkort B är ett krav.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-11-07
Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-10-06

Referensnummer: C102878

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Petra Lindemann

Enhetschef SIA

Mobiltelefon

Telefon
0382-15141

E-postadress

Facklig företrädare

Anette Karlsson

Kommunal

Mobiltelefon

Telefon
0382-152 82

E-postadress
anette.b.karlsson@kommunal.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

logo

Arbetshandledare till daglig verksamhet

Företag Sävsjö kommun
Regioner
Utgår

2022-10-06

Ansök nu

Dela detta jobb