medrek.se

Apotekare till Njurmedicin och Endokrinavdelning Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-29

Ansök nu

Apotekare till Njurmedicin och Endokrinavdelning Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

Om tjänsten
Om du uppskattar att ha eget ansvar men även är teamorienterad är det här jobbet för dig!

Du kommer att arbeta patientnära i samarbete med sjuksköterskorna och läkarna på avdelningen. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att i den dagliga verksamheten säkerställa att det finns fungerande rutiner som leder till en hög kvalitet och säkerhet i läkemedels-hantering. Du förväntas även kunna bistå vid iordningsställande av läkemedel, samt delta i rondarbete och bistå vid läkemedelsgenomgångar för utvalda patienter. Vi ser att du i din roll kommer bidra med ökad kunskap kring läkemedel och därmed förebygga negativa händelser. 

Karolinska universitetssjukhuset är ett universitetssjukhus där forskning och utveckling är en självklar del av vardagen. Samtliga våra medarbetare väntas delta aktivt i arbetet med att utveckla och förbättra verksamheten i stort och smått. I tjänsten ingår även uppdrag att hålla utbildningar till övrig personal gällande läkemedel. På sjukhuset finns ett nätverk av farmaceuter som kan bistå med yrkesspecifikt stöd och erfarenhetsutbyte. 

Om oss
Det här en möjlighet för dig som vill vara en del av högspecialiserade vård inom njurmedicin och endokrinavdelning, där din farmaceutiska kompetens kommer vara en viktig del för att våra patienter ska få bästa möjliga läkemedelsbehandling.

På vår avdelning vårdar vi patienter med njurmedicinska och endokrinologiska sjukdomar. Vi har både planerade och akuta inläggningar. Vår njurmedicinska inriktning är unik, vi är den enda avdelningen i Södra Stockholm som utför peritonialdialys manuellt och i maskin. Vi har ett nära samarbete med Hemodialysen och har regelbunden kontakt med berörda verksamheter inom öppenvården för att vi ska kunna följa patientens väg genom vården på bästa sätt.

Vårt patientflöde inom endokrinologi innefattar bland annat patienter med nyupptäckt diabetes eller diabetiker med komplikationer såsom diabetesfotsår eller ketoacidoser.

Trots att det är en medicinsk avdelning, så är många av våra patienter i behov av kirurgiska åtgärder. Detta möjliggör till en bred kunskap inom medicin, men även kirurgi och ortopedi.

En grundpelare i vår verksamhet är patientundervisning och att arbeta i team tillsammans med patient och närstående för att kunna bedriva den bästa vården med patienten i fokus. Vi lär ut egenvård till våra patienter och har kontinuerlig patientutbildning inom både endokrin och njurmedicin.

Vi kännetecknas av en prestigelöshet och ett nära samarbete mellan olika hälsoprofessioner, så som fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist, kuratorer och farmaceut. Vi är inkluderande, omtänksamma och hjälper varandra framåt. Tillsammans arbetar vi kontinuerligt med att förbättra och förnya våra arbetssätt.

Vi är alla en del kring patienten och arbetar med omvårdnad, medicinska behandlingar, utredningar och social planering.

Vi söker
Tjänsten innebär en stor del självständigt arbete, vilket betyder att du som söker tjänsten behöver ha förmåga att självständigt planera och lägga upp arbetet. Flexibilitet, initiativförmåga, samt förmåga att tänka nytt kommer vara viktigt. Du ska ha lätt för att kommunicera och samarbeta tvärprofessionellt med kollegor och övrig personal.

Kvalifikationer
Krav:

  • Legitimerad apotekare, alternativt legitimerad receptarie med vidareutbildning till farmacie magister och dokumenterad klinisk erfarenhet.

Meriterande:

  • Magisterexamen i klinisk farmaci.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Inflammation & Åldrande
Tema Inflammation och Åldrande omfattar internmedicinska specialiteter såsom endokrinologi och metabolism, njurmedicin, gastroenterologi och lungmedicin samt geriatrik, reumatologi, hud och venereologi. Läs mer om oss på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-inflammation-och-aldrandeon/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Apotekare till Njurmedicin och Endokrinavdelning Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset