medrek.se

Nyheter

Flera sjuksköterskor gick hem med nya anställningar efter jobbmässan i Köpenhamn

Det blev en succé efter att drygt 200 sjuksköterskor deltog

Förra veckan, torsdag och fredag, anordnade Medrek Rekrytering AB en mässa för sjuksköterskor i Köpenhamn. Syftet med mässa var att bjuda in båda sjuksköterskor och arbetsgivare för att diskutera framtida anställningar. Det blev en succé efter att drygt 200 sjuksköterskor deltog.

Medrek Rekrytering AB möttes av förväntansfulla sjuksköterskor när mässan startade på torsdagen på First Hotel Skt. Petri i centrala Köpenhamn. Sex arbetsgivare från Norge, Sverige och Grönland var på plats för att erbjuda karriärmöjligheter i respektive länder.

Just nu är det en mörk period för danska sjuksköterskor. Arbetslösheten har fördubblats det senaste året och det är ca 2 000 sjuksköterskor som går utan arbete. Sammanlagt var det drygt 200 sjuksköterskor som deltog med syfte att hitta ett nytt arbete.

En av dem var Irja Vik som har varit sjuksköterska i över 25 år.

– Jag kom till mässan för att hitta en ny tjänst, det fick jag. Om två veckor flyttar jag till Norge.  

Nyexaminerade sjuksköterskor har det tuffast att skaffa jobb eftersom de saknar arbetslivserfarenheter inom yrket. Danske Sundhedsorganisationers A-kasse rapporterade att i mars gick 631 nyexaminerade sjuksköterskor arbetslösa.

– Ser man på hur arbetsmarknaden är för sjuksköterskor måste man vara flexibel. Ett råd till unga, nyexaminerad studenter är att söka tjänster utomlands och skaffa sig erfarenheter menar Irja Vik.

Sigrid Grimkelsrud, avdelingsleder på Manpower Helse säger att de är väldigt nöjda med resultatet från mässan.

– Vi är väldigt nöjda och kommer nu de närmsta dagarna att följa upp de sjuksköterskor vi har varit kontakt med.

Manpower Norge, NU-sjukvården i Västra Götaland, Hälso-och sjukvården på Grönland, Dignus Medical, Dedicare och Universitetssykehuset Nord-Norge HF Tromsø var de arbetsgivare som deltog på mässan.

Ju med detta stora intresse bland sjuksköterskor och arbetsgivare anordnar Medrek en ny mässa den 12:e och 13:e oktober. För arbetsgivare går det att kontakta Channa Hirsch, Charlotta Ranner eller Angelica Edlund om intresset finns för att delta. Även denna mässa kommer vara på First Hotel Skt. Petri i Köpenhamn.