medrek.se

Populär Arbetsgivare

  Arvidsjaur kommun

Arvidsjaur – en attraktiv
kommun med ambitioner!

 
Arvidsjaur är en expansiv kommun i Lapplands inland med goda kommunikationer. T.ex. en egen flygplats med dagliga turer till Stockholm och under vintern även flighter ut i Europa. Kommunen har en hög servicenivå och utgör ett handelscentrum för omgivande kommuner i inlandet. Flera av våra butiker har utmärkt sig positivt genom att vinna titlar som ”Bäst i Sverige” i sin genre. Ex. Elkedjan, Systembolaget m.fl. Den omfattande biltestverksamheten och turismen skapar en unik internationell och dynamisk miljö. Utbudet av krogar och pubar är mycket välbeställt.

Arvidsjaur har ca 6 500 invånare och det föds ca 50-70 barn per år i vår kommun. Tidigare medborgarenkät visade att medborgarna är mycket nöjda med kommunens verksamheter. Det sammanfattande betyget var 62 poäng, att jämföra med rikssnitt på 54 poäng.

I Arvidsjaur är kultur- och fritidsutbudet rikt och föreningslivet har en stark ställning. Ett aktivt Medborgarhus med fint bibliotek, bio, utställningar, m.m. Kommunen är s.k. förvaltningsområde för det samiska språket. Kommunen erbjuder bra boenden för såväl unga som gamla, i lugna natursköna miljöer, till ytterst konkurrenskraftiga priser. Det finns 4000 vattendrag och 4 älvar i Arvidsjaurs kommun och här kan de flesta få sina intressen tillgodosedda.

Det finns ca 900 elever från förskoleklass till gymnasium. I Arvidsjaurs kommun finns det tre grundskolor och en gymnasieskola, alla i kommunal regi. Förskolan finns för alla barn och vi har ingen kö. Vi kan erbjuda ”nattis” och vi har förskola med samisk profil. Arvidsjaur har en god samverkan och ett nära samarbete mellan utbildningsområdets olika verksamheter. Vi tar del i Skolverkets prioriterade satsningar som Matematiklyft, Läslyft m.m. Vi samverkar med andra kommuner i länet och med Luleå tekniska universitet. 

Vi har utbildning från förskola upp till högskolenivå. Det finns ingen högskola eller universitet på orten, men via Lärcentrum kan du läsa allt från kortare kurser till hela utbildningsprogram. Kulturskolan i Arvidsjaur erbjuder bild, dans, musik och teater för barn och unga till och med 25 år. Vi har avgiftsfri undervisning på förskolan, grundskolan och den nya kreativa aktivitets- och mötesplatsen för unga.


Kommunens värdegrund
Arvidsjaurs kommuns värdegrund är tänkt som en kompass som visar på vilket förhållningssätt som ska råda på kommunens arbetsplatser, både mellan kollegor samt gentemot medborgarna.Glädje
Vi har en positiv inställnings till alla människor vi möter Vi ser varandra och bidrar till att det blir kul på jobbet

Respekt
Vi tar alla människor på allvar
Vi känner stolthet över vårt uppdrag
Vi tar ansvar för arbetsuppgiften och respekterar fattade beslut

Professionalitet
Vi använder alltid våra kunskaper och färdigheter för kommunens bästa Vi ser behov av och tar till oss nya kunskaper Vi skiljer på vår yrkesmässiga och privata roll
 


Bransch

Kommun

Anställda

2 407

Huvudkontor

Arvidsjaur

Webbplats
Arvidsjaur kommun
Sociala medier

Arvidsjaur kommun i sociala medier

Missa inga lediga jobb från Arvidsjaur kommun

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor