medrek.se

Jobb och Karriär

Det är viktigt att planera din karriär för att följa upp den på bästa möjliga sätt. För att lyckas, oavsett om du jobbar för ett företag eller är egen företagare, så bör du ha grundläggande idéer om hur du vill gå till väga. 

Att analysera sina styrkor och svagheter är en bra start på vägen för att få en blick över vilken inriktning du ska välja i karriärsvalet. Tänk igenom och utvärdera dina kunskaper så kommer du lättare att se dina styrkor respektive svagheter. 

Utgå ifrån att ingenting är omöjligt att nå. Vad är ditt drömscenario och formulera det som ett konkret mål. Personer som är framgångsrika, oavsett vilket yrke de är verksamma i, är otroligt fokuserade på sina mål. Du måste veta vart du vill komma livet innan du försöker nå dit. 

 

Skriva CV - tips och exempel

Det finns många sätt hur man ska skriva CV, men det kan vara svårt att vet hur man ska börja. För att snabbt komma igång är det viktigt att förbereda sig. 

Börja med att samla ihop information om dig själv. Leta fram dina anställningsbevis, betyg och referenser. Skriv och anpassa alltid ditt CV efter jobbet du söker.
Mer om att skriva CV » 


 

Jobbansökan

En bra jobbansökan är mycket viktig om du vill få jobbet du söker. Lyckas du här kan du få chansen att komma till en jobbintervju
Ta god tid på dig, tänk noga över vad du vill få sagt i din ansökan och på vilket sätt det kan hjälpa dig att få jobbet. 
Mer om jobbansökan » 
 

Anställningsintervju

Jobbintervjun har stor betydelse för om du får jobbet eller inte. Dina personliga egenskaper och ditt uppträdande under intervjun kan vara direkt avgörande för om arbetsgivaren vill anställa dig. Det är därför viktigt att du kommer till jobbintervjun väl förberedd.
Mer om jobbintervjuer »  

Löneförhandling

Det krävs självförtroende för att du ska lyckas under en löneförhandling. Tajmingen och bra argument gör att chanserna för en högre lön ökar.

Det är viktigt att du har koll på den lönestatistiken för ditt yrke så att du inte accepterar en för låg ingångslön från start.
Mer om löneförhandling » 


 

Ansöka om norsk legitimation

Det är viktigt att allt blir rätt från början när du fyller i din ansökan om norsk legitimation. Processen innan du får din legitimation kan nämligen ta 4-6 veckor. Ansökan måste vara fullständigt ifylld och utan tveksamheter. 
Mer om att ansöka om norsk legitimation »  

Sjuksköterskejobb i Norge

Många människor söker sig till Norge för bättre lön. Den stora skillnaden mellan Sverige och Norge inom vården är lönerna. 

Det är inte bara utbildade sjuksköterskor som söker jobb i Norge. Studenter söker ofta sommarjobb i Norge för att tjäna en extra slant och få nya erfarenheter. 
Mer om att jobba som sjuksköterska i Norge » 


 

Jobba utomlands

Vill du jobba utomlands inom vård eller life science? Besöka då våra andra Medrek-sidor där det finns gott om utlandsjobb. Hitta ditt drömjobb utomlands och ansök redan idag!
Här hittar du jobben utomlands »  

Framtidsyrken inom vården

En rapport från Sveriges Akademikers Centralorganisation visar att det kommer råda brist på flera yrken inom vården. Enligt deras marknadsanalys ser bristen ut att bli kännbar redan 2015. 

Flera framtidsyrken finns inom vården och stora problem kan uppstå om inte intresset stiger.
Mer om framtidsyrken inom vården »