medrek.se

Hur länge orkar man?

Lena

Hur länge orkar man? Det är över fullt hela tiden ingen andningspaus. För att en klinik ska fungera optimalt ska beläggningen ligga på ca 80% men vi har det senaste 2 åren haft 100-110% 45 veckor om året. Hur långt får det gå? Jag kan förstå nyutbildade som börjar och har stora drömmar om att hjälpa sjuka och gått 3 år i skolan. Vad de blir besvikna och misslyckade för att de inte klarar av sitt jobb. De hinner inte med för att det är för mycket att hålla reda på och sedan det stora ansvaret som toppen på allt. Många ssk  klarar inte det och de slutar ganska snart. Jag vet inte hur många som börja och sluta innom ett år det är en hel del. Bland oss uskor är det inte lika för att det finns inga andra jobb åt oss.  Jag har velat sluta i många år men det jobb som jag vill ha växer inte på träd. Dagtid ej vårdavdelning , vårdcentral skulle vara kul eller mottagning. Det som finns är hemtjänst eller pers ass.  
Jag jobbar bara 75% på sjukhus mer orkar jag inte. Man blir inte fet på den lönen. Jo fet blir man för att man inte har råd att köpa bra mat alla gånger, så jag har ett extra roligt jobb fast det är kvällar. Sjukvård i hemmet, åker runt till pat och hjälper dem med bla. Insulin och ögondroppar. Det jobbet älskar jag men är tyvärr bara kvällsjobb och så kan men inte leva.  Ska ut och jobba i kväll fast nu ska jag ut i svampskogen.

L